Poglej in se najej. 🍯

Avtentična receptura, strokovno znanje, igrivo predajanje informacij 🍰

Naj ti revolucionarne zamisli teknejo! 😋

Vse dobro, anjastazija

PRESREČNA SEM, da si tukaj! 🍺 Že vidim, da ti bo všeč 😉.

Vpiši svoje ime in elektronski naslov ter si prenesi svoj brezplačni vodnik Prvi koraki k manjpleničarstvu 😍.

Tehnika nekaj nagaja, zato tvoja uporabniška izkušnja ni vrhunska, bo pa boljša,

ko klikneš TUKAJ.

 

anjastazija v medijih 🐻 🎥

Vsake toliko časa, kdo opazi moj žar in vrednost znanja, ki ga delim ter me povabi k sodelovanju. Moj najmočnejši kanal v medije je seveda moja draga podjetniška dula, mentorica in na mojo veliko srečo tudi prijateljica, Mojca Košič. Zdaj vem, da se takšne vezi tkejo, ko skozi življenje pluješ avtentično in s podobnimi vrednotami. Hvala vsem in prijeten ogled ter prisluh vam želim.

Manjpleničarstvo in odvajanje od plenic v oddaji Jutro na Planetu 🙏
Gostji sva bili Mojca Košič (FB, IG) in Anja Zagoričnik Jarm

Prilagoditve doma s pomočjo Montessori pedagogike je v oddaji Jutro na Planetu podelila mag. Mojca Košič (FB, IG), s svojo izkušnjo pa je spregovorila tudi mamica Anja 😁. 

Ko slovenski podcasti še niso bili ultra popularni, me je Mojca Debeljak iz Mojchi povabila k sodelovanju v obliki pogovora. Meni se zdi, da nisem povedala popolnoma nič uporabnega, a nekaterim vam je všeč. Vsekakor pa bi danes najbrž marsikaj povedala drugače. Ne vem, ker se težko poslušam 😅.
Hvala Mojci za priložnost in posluh.

Sodelovala sem z:

This is the title

 • Jutro na planetu
 • DMSBZT Celje
 • Montessori doma
 • Veva, spletna šola za starše
 • Zavod IZRIIS
 • Socio - večgeneracijski center
 • klepet ob kavi

Mnenja zadovoljnih staršev

 • Anže
  Kaj je pridobil moj otrok?.
  Mislim, da je moj otrok pridobil izkušnjo kako se igrati v prostoru kjer je več otrok in kjer niso vse igrače na voljo le njemu.

  Kaj sem pridobil/a kot starš?
  Pridobil sem znanje glede reševanja že zgoraj omenjenih "konfliktov". Tudi to, da se bo otrok z neko igračo sam "naučil" igrati, brez da mu to kažemo mi, ali pa bo iz nje razvil čisto neko drugo igro.
  Anže
 • Tjaša Š.
  Na Anjo sem se obrnila, ker sem sama imela v zvezi z dojenjem kar nekaj dvomov in strahov. Njeno svetovanje je bilo zelo korektno, toplo in zelo hitro me je pomirila. Njene lastne izkušnje ter znanje nadgrajuje z vsakim svetovanjem. Vsak nov tandem mama-otrok ji širimo nabor, s katerim še bolje svetuje naprej. In tega se sama zaveda in se tudi zahvali, kaj jo naučimo hkrati nazaj. To pri njej izjemno spoštujem. Hvala, Anja.
  Tjaša Š.
 • Ajda P.
  Kot mama lažje razumeš kaj ti otrok želi sporočiti, otrok pa je slišan in zato ohranja to komunikacijo. Tudi sorojenca rada zraven sodelujeta in se veselita vsakega 'ujema' in veselo praznita čebriček. Anja pa tako preprosto in sočutno razloži teorijo in prakso, da jo z zanimanjem poslušam.
  Ajda P.
 • Katja D.
  Čudovita skupina. Meni zelo dobra, življenjska predavanja. Počutiš se sprejeto in uvidiš da nisi ˝sam˝, da imajo tudi drugi težave, ki pa niso nerešljive. Sproščeno smo se pogovorile, brez zadržkov, obsojanj, bile skupaj v solzah in smehu. Ostati moramo močne zase in za svoje bližnje, če ne gre pa si brez zadržkov poiskati pomoč. Saj veste drage mame: zmoremo!
  Katja D.
 • mami Anja
  Ti si res od A do Ž ali Žnj še za vse ostale abecede. Všeč mi je, da te žene ta energija. Celotni program pa preseže paniko ali skrb mame, ker te opremi na vseh ravneh. In zame najboljše, da so avdio izročki in jih poslušam kot podcaste, kar pomeni, da mimogrede dobim ta veeelik paket za male ritke. Pa tako ljubeč je do njih. Hvala! 🙏🏻💗
  mami Anja
 • samo mama Juta
  Za vedno ti bom neizmerno hvaležna za vso podporo, ljubezen, znanje in optimizem v najlepših in najtežjih trenutkih mojega življenja. Hvala, da si edina verjela vame in Nejca, da nama je dojenje steklo. Brez tvoje pomoči, bi takrat obupala. Vlila si mi moč in zaupanje vase, da sem se lahko suvereno lotila tudi najtežjih izzivov materinstva. Zaradi tvoje ognjevitosti in odločnosti, sem lahko trdno stala za lastnimi odločitvami tudi, ko so me ostali skušali streti z svojimi "dobronamernimi nasveti". Pokazala si mi pot v starševstvo, ki je tako ljubeča, spoštljiva in preprosta. Naravnost čudovita si!
  samo mama Juta
 • samo mama Juta
  Zarad tebe je vsem padla čeljust dol, ko so vidli, da zna moj dojenček kakat k tavelk.
  samo mama Juta
 • Jaka
  Kaj je pridobil moj otrok?.

  POGLOBLJENO ZAUPANJE.

  Kaj sem pridobil/a kot starš?

  Mirnost, odločnost in spoštljivost pri komunikaciji z otrokom in predvsem v komunikaciji z ostalo okolico.

  Jaka
 • Larisa, 33 let
  Brez tebe, Anja, bi že v prvih dneh obupala nad dojenjem in se podredila pritiskom flaške. S skrbnimi, čustvom in situaciji prilagojenimi besedami si vedno znova poskrbela, da sem se borila naprej, da je dojenje postalo prijetno in da še danes dojim skoraj dvoletnico. Hvaležna sem, da sta se najini poti križali, saj si ne upam niti pomislit kakšna mama bi bila brez podpore tvojega bogatega komplementarnega znanja o dojenčkih, malčkih in novorojenih mamah.
  Hvala ti za vse.
  Larisa, 33 let
 • Maruša
  Men je blo tole manjpleničarstvo res lif changing. Sploh po tem k sem naletela na tebe in ta pojem manj- in ne brez k sem ga najprej spoznala, ker me je res bremenil. Mislim da sem prvič nate naletela k si snemala videe in sem potem poslušala tvoje predavanje 5-18m. Moja hči je bila takrat stara 6m in mela sem izzive, ki jih nisem znala se lotit. Do takrt sem ze razvila nek selektiven um ker sem kar nekaj sredstev namenila izobraževanjem k so me zanimala. Uglavnm tvoj pristop je tak mama-mami, topel in tko kot da bi skupaj sedele v dnevni in se pogovarjale o dilemah. Tvoja energija me sploh prtegne, tko celostno se lotiš vsega, od samih priprav, napotkov, nasvetov, fb skupine. Všeč mi je ker se najprej tko fiziološko lotiš in razložiš samo temo lulanja, potem pa približaš prakso tako a je izvedljiva in ne utopična. Ker mene je dejansko pojem brezpleničarstvo začel omejevat in sem bla čist obsedena okol tega k je bla moja hči okol 4m. Moja hči do svojga 24m ni imela nobenih težav z izločanjem, hitro je postalo del dnevne rutine, dobro se je obneslo v kombinaciji s pralnimi plenicami in moj partner je prav tako navdušeno sodeloval. Zdej to tko mal preveč verjetno zagreto priporočam naprej, tebe bi pa v priv vrsti priporočila res vsem mamicam, zaradi načina tvojega dela in podajanja informacij. Pač čuti se, da ti to resnično živiš in potem je inspirativno tudi za vse ostale.
  Maruša
 • mami Teja
  Predavanja so bila izredno koristna, najbolj mi je bilo všeč, ker Anja ni vsiljevala svojega mnenja, ampak se je na predavanja res dobro pripravila in podajala strokovno utemeljena dejstva. Hkrati je to počela na zelo prijeten način, tako da je bilo res užitek poslušati in sodelovati na predavanjih. Kot novopečena mamica sem tako izvedela veliko uporabnih informacij - nekako si bolj pomirjen glede neke tematike, potem ko toliko izveš. Še posebej sem si zapomnila predavanje o igri in kaj so pravzaprav za otroka igrače. Zelo lepo je bilo tudi to, da smo bile vse vključene v debato, če smo želele, slišale smo mnenja drugih mamic, njihove izkušnje.. in to je neprecenljivo. Hvala še enkrat!
  mami Teja
 • Mamica Katja
  Všeč mi je individualni pristop, dostopnost Anje in razumljivo podajanje čisto novih informacij. Predavanje sem si ogledala preden sem praktično zakorakala po poteh manjpleničarstva. Odpre ti čisto novo poglavje. Znanje in razumevanje pa sta ključna za potek manjpleničarstva. Ni lahko, vendar vsako odvajanje izven plenic prinese veliko veselja- tako mamici kot otroku.
  Mamica Katja
 • Mamica N.
  Vsec mi je podajanje vase vsebine o manjplenicarstvu, saj se vse zdi tako preprosto :) Res znate motivirati na pravi nacin in da se vztrajnost obrestuje. Popolnoma drugace gledam sedaj na manjplenicarstvo in to v dobrem smislu. Vedno sem se lahko obrnila na vas, ko sem potrebovala nasvet za kar sem zelo hvalezna.  Z nasveti ste mi pomagali, da sem se ne 15. mesecnico navadila na izlocanje v kahlico. 
  Mamica N.
 • Mami Marina
  Zelo sem vesela, da sta se najini poti srečali, saj sem na tak način sploh izvedela za metodo manjpleničarstva. Zahvaljujoč tebi, je moja 4 mesečna hčerka svobodna pri izločanju.  Všeč mi je predvsem to, kako predstaviš metodo manjpleničarstva, ki jo marsikdo napačno poimenuje - brezpleničarstvo. Priznam, tudi sama sem se prestrašila ob tej besedi, saj sem si predstavljala dosti več dela s samo metodo in nisem verjela v uspeh. Ko sem prisluhnila tebi, ki tako pomirjeno poveš zakaj pravzaprav gre, da se starši dejansko sami odločimo kdaj in kako, pa sem se opogumila tudi sama. In res si več ne predstavljam, da bi moja hčerka neprestano izločala v plenico, ko pa je tako vesela in sproščena, ko lahko izloča izven nje. Zelo dobro denejo tudi nasveti iz prve roke, kako si ti to počela pri svoji hčerki.
  Mami Marina
 • Daša F.
  S pomočjo Anje in njenih koristnih nasvetov, nam je uspelo, da smo našega 2-letnika odvadili plenic. Če bi na njene nasvete naletela že prej, bi nam uspelo že prej - v to sem prepričana.  Največ mi je pomenila njena spodbuda in motivacija, da se da! Kljub prepričevanju babic, da je otrok še premajhen, da bi bil brez plenic. In mnenju okolice, da zima ni primeren čas za odvajanje ...
  Daša F.
 • Doc. dr. Jožica Čehovih Zajc
  Anjo sem spoznala kot študentko, ki je pod mojim somentorstvom ustvarjala magistrsko delo na temo komunikacije izločanja pri novorojenčkih. Pri delu je izkazala nadpovprečne sposobnosti proučevanja znanstvene literature, akademskega pisanja, in samostojnega metodološko ustreznega raziskovanja na ravni, ki v kvaliteti močno odstopa od vrstnikov. Slednje se je izkazalo tudi v izjemno dobri končni verziji magistrskega dela, zato ne čudi, da je tudi predsednica komisije za zagovor prepoznala njeno delo kot obetavno in primerno za Prešernovo nagrado. Komisija za nagrade še ni zastopala, si pa po moji oceni Anja slednjo vsekakor zasluži.

  Poleg študijske plati sem Anjo spoznala tudi na osebnostni ravni – s svojo srčnostjo, neomajno pozitivno naravnanostjo in konstruktivnimi strokovno podprtimi nasveti je bila ona mentorica meni pri odvajanju dvoletnika od pleničk. Četudi sem tisti začetni del možnega manjpleničarstva pri otroku zamudila, so bili njeni kratki in jedrnati napotki tako na mestu in relevantni, da smo zelo hitro prešli iz polnega pleničarstva v obdobje brez. Po dveh tednih smo vsi v širši družini komaj verjeli, da nam je uspelo tako hitro. Občutek staršev pri tem je – velika zmaga. Zasluga pri tem gre vsekakor tudi moji izkušeni mentorici – Anji. Draga Anja, hvala J.

  Vsekakor vsem mladim mamicam in očkom, in tistim, ki to še boste, priporočam spremljanje vsebin, ki jih pripravlja na svoji Facebook strani [ČZJ1] . Četudi se za pristop ne odločite (ali ga ne zmorete izpeljati), lahko informacije pridejo prav takrat, ko ste za to pripravljeni. Anji pa želim veliko sreče in uspeha pri njeni nadaljnji karierni poti in v osebnem življenju.
  Doc. dr. Jožica Čehovih Zajc
 • Špela P.
  Kot prvo sem hvaležna za idejo o manjpleničarstvu, ker se mi zdi, da je pojem plenic tako vkoreninjen, da sploh ne razmišljamo o drugih načinih. Nam se je že prvi poskus (pri 4m) obrestoval in potem smo ta pristop samo še stopnjevali. Pri hčerki je bilo opaziti vidno olajšanje. Predavanje je super zastavljeno - poskrbi za splošno razumevanje in nudi veliko predlogov glede uvajanja in prakticiranja manjpleničarstva. Anja je zelo odprta, dostopna in zavzeta. Materiali so zelo lepo pripravljeni. Priporočam!
  Špela P.
 • Teja
  Kaj je pridobil moj otrok?.
  Predvsem bolj zavedne starše, se meni zdi hihi. Pa tudi nove prijatelje in možnost "učenja" glede deljenja igrač in stika z drugimi otroci.

  Kaj sem pridobil/a kot starš?
  Znanje! Pa tudi zaupanje vase in svojega otroka.
  Teja
 • Mamica Maja

  Moram priznati, da mi prvi mesec sploh ni bilo do izvajanja metode, saj mi je bilo takrat vse novo, prisoten pa je bil tudi strah, kako to izvajati z novorojenčkom. Vse dokler mi Anja ni v živo in na sinu pokazala položaja lunice. Od takrat naprej smo "ujeti" v svet manjpleničarstva (če se lahko tako izrazim:)). Tudi partner je bil takoj za to. Všeč oziroma pozitivno pri metodi mi je predvsem to, da otroku tako omogočiš lulanje in kakanje izven pleničke (in mu tudi olajšaš). Lahko trdim, da moj sin ni imel krčev prav zaradi tega.

  Res se mi zdi, da se še bolj povežeš z otrokom na ta način. Če vas je strah, kako boste prepoznali znake - verjemite, nekako jih boste. To potem kar veš. Intuicija dela svoje.
  Seveda, če gledaš na ekonomski vidik, je tu prihranek pri denarju. Lahko bi rekli, da tudi pri času - saj ti je prihranjeno brisanje ritke (si ne predstavljam, kako mora izgledati umazana ritka od vseh kakcev v pleničkah).

  Vesela sem, da se je Anja odločila za to pot in da nudi podporo še ostalim staršem pri poti manjpleničarstva. Ko sem jo pred leti poslušala, kako zavzeto je govorila o tem in kako je bila navdušena, je prav, da takšno znanje in pomoč pridobite od osebe, ki je res podkovana o tem in ki to res srčno izvaja. Sama še vedno spremljam Anjine vsebine, saj mi še sedaj marsikaj pride prav.
  Hvala, Anja! Predvsem se mi zdi dobra ideja o petkovih izzivih! ;)
  Skratka, če vam je to blizu in rabite podporo, nasvete.... Anja iz Apane je pravi naslov za to!

  Mamica Maja
 • mami Neja
  Anjo sem spoznala na starsevski soli v Celju, kjer je predstavljala koncept manjplenucarstva. V trenutku je name naredila ogromen vtis s svojo mirno in neverjetno toplo energijo. Spomnim se, da sem mozu rekla "joj kako je fajn, kar njena prijateljica bi bila". Dojiti je bila moja zelja od ugledanega pluska dalje. Po porodu pa sem se soocila z izzivi - bila sem prepricana, da imam premalo mleka, saj je dojencica po vsakem hranjenju zahtevala se. Hkrati sva se iz porodnisnice uporabljali nastavke. Spomnila sem se, da je Anja omenila, da svetuje tudi pri dojenju in odlocila sem se, da to podarim sebi, nama, nam. Obisk je bil neverjetno topel in poucen, Anja pa me je opomnomocila z novimi prijemi, informacijami in zavedanjem, da jaz najbolje vem, kaj je dobro za najino deklico. V roku 14 dni sva se polno zdojili, tako da je Aptamil romal v svetu, saj ga nismo uporabili v roku ✌️ pridobila sem ogromnooo znanja in imam obcutek, da tudi prijateljico.❤
  mami Neja
 • Larisa, 33 let
  Ko nanese debata na pleničke vedno znova naletim na presenečen odziv, ker je Sia že od 18 meseca brez. So bili vzponi in padci, ampak če ne bi bilo Anjine podpore, bi jo pa verjetno še vedno previjala.
  Larisa, 33 let
 • mami Mojca
  V porodnišnici so mi predlagali umetno mleko, pa sem imela le nekaj dni za tem toliko mleka, da sem ga morala zbirati v lonček. Poplava! Danes je moja 8-mesečna punčka še vedno skoraj 100% na mojem mleku ter kar poka od zdravja. Brez Anjine podpore bi mogoče brez potrebe zapadla v spiralo dodajanja mleka in problemov z dojenjem. In to je ključno: podpora. Da ti nekdo v trenutku, ko nimaš pojma, kaj delaš, vlije zaupanje in te podpre. In verjemite, vsaka bo imela tak trenutek.
  mami Mojca
 • mami Mojca
  Odkar sem mami in dajem svojo punčko od prvega dne naprej na kahlico, ne morem dojeti, kako lahko ljudje pustijo svoje otroke, da se odvajajo sami po sebi, da o naravovarstvenem vidiku ne govorimo. Enostavno nepredstavljivo mi je, da bi to dopustila in sedaj pleničko dojemam izključno kot "za vsak slučaj". Hčerka kaka v pleničko le izjemoma, mogoče enkrat na mesec, saj ve, da lahko računa na starša, ki bosta slišala njeno potrebo. Velika zahvala Anji, ki mi je predstavila koncept in pokazala, da je karkoli drugega nespoštovanje človeškega bitja.
  mami Mojca
 • Tina Z.
  Klepeti so bili res dobra priprava na prihod dojenčka. 
  Kar mi je najbolj ostalo v spominu, je pa pravzaprav ne samo, sicer dragoceno, znanje, védenje, ki si nam ga posredovala, temveč tvoja avtentičnost, energija, prijetno vzdušje, ki si ga ustvarila.
  Dobila sem občutek, da mi bo kot mami šlo, ker je dovolj to, da zaupam svoji intuiciji. Vame si prenesla nek mir in samozavest. Na klepete sem z veseljem prišla, ko sem bila noseča in sem se prihoda otroka res veselila z zaupanjem vase, kar je izredno dragoceno. Klepeti so bili nekakšna protiutež današnji zmedi, preobilici nasvetov okoli vzgoje otrok.
  Tina Z.
 • mami Anja
  Ko sem izvedela za nosečnost sem bila zelo vesela in prestrašena saj nisem vedela kaj me čaka in kako se pripraviti. Sploh nevem kako, ampak enkrat sem na facebooku zagledala, da je predavanje na temo dojenja in sem se prijavila. Od takrat naprej sem se vedno udeležila vse do poroda potem po porodu je pa žal vedno kaj prišlo vmes, nič kaj veliko ni spala in je bila slabe volje. Tako da sem se zadnje časa samo prijavila in komaj čakala na obnovo, da sem jo lahko med dojenjem ponoci prebrala.
  Zelo sem vesela, da sem takrat naletela nate in za tvoje obnove o predavanjih saj me je obnova dojenja rešila mastitisa in v porodnišnici sem ga pomoje ene 5x prebrala in vedno sem se po prebrani obnovi počutila močno, da jaz to zmorem. Iz srca se ti zahvaljujem za vse nasvete in pomoč saj so v težkih časih prišli zelo prov, so dali novo moč in novo motivacijo. Sedaj se pa že 9 mesecev samo dojiva. Vmes sem imela tri mastitise, ampak sem jih do časa rešila.
  mami Anja
 • anonimna mami
  Starševski klepeti niso le virtualni debatni krožek za starše, ampak prostor, kjer se govori o konkretnih izzivih starševstva in kjer ima vsak varen prostor, da izrazi svoje misli in skrbi vezane na temo klepeta. Všeč mi je, da so teme zelo različne in tudi to, da je klepet 1x mesečno, saj so mi pogostejša druženja/predavanja bolj v izziv kot veselje. 
  anonimna mami
 • Andreja
  Hvala za vsa virtualna predavanja, bila so super, sproščena, poučna, strokovna in srčna.
  Andreja
 • Heidi
  Ti starševski klepeti so bili super! Odlične teme in odlična vsebina! Super se mi zdi da so bili brezplačni,saj dandanes ni več nič brezplačno. Super ste!  Hvala vam!
  Heidi
 • Špela
  Starševski klepeti so bili zelo sproščeni, polni idej in izkušnj ter priporočil za nadaljnjo raziskovanje določene tematike. Najbolj pa mi je všeč, ker klepeti niso marketinško usmerjeni, kot so ponavadi taki ali drugačni dogodki za starše. 
  Špela
 • Ana
  Starševski klepeti so mi bili všeč, ker si v prvi vrsti mama. Bilo je sproščeno, prijetno, poučno. Hvala tudi za povzetke - so dragoceni.
  Ana
 • Mojca
  Največ mi je prineslo to, da imam občutek, da poznam svojega otroka. In da ga razumem, da se mu res posvetim, če že glede ostalih stvari nimam včasih tega občutka, imam vsaj glede lovljenja kakcev.
  Zadovoljstvo, da otroka poznam.
  Vaši nasveti so razumljivi in utemeljeni.
  Mojca
 • mami Ursula
  Zanimive teme, možnost za vprašanja, zelo mi je bila všeč predavateljica, ki je bila z dušo pri stvari, pogosto je govorila iz osebnih izkušenj, povedala je strokovno mnenje, dodala svojega, pri vsem tem pa nas opogumljala in bodrila.. res, z ljubeznijo! Mi je za zgled!
  mami Ursula
 • mami Irena
  V drugi polovici druge nosečnosti in porodniške sem imela priložnost prisostvovati pri petkovih zoomih, ki jih je vodila Anja. Mame na porodniškem dopustu smo velikokrat osamljene, želimo si družbo, pogrešamo zunanji svet. Hkrati pa misel, da bi se odpravile od doma velikokrat ostane nerealizirana. Zoom srečanja so bila točno to kar sem potrebovala za popestritev napornega tedna doma. Anja se je na teme odlično pripravila. Teme so bile aktualne, zanimive in življenske. Super mi je bilo, ker je Anja v teme vključila veliko svojih izkušenj, vedno pa je tudi nas povabila k podajanju naših izkušenj, prav tako je z veseljem odgovarjala na naša vprašanja. Vesela bi bila, če bi s srečanji nadaljevale tudi v tem letu, saj so mi res veliko prinesla. Srečna in pomirjena mama, srečen otrok. Anja - hvala za vse!
  mami Irena
 • Eva R.
  Pred dobrim letom in pol sem rodila svojega prvega otroka, sina Brina. Kot novopečena mamica nisem imela kaj dosti pojma o dojenju in tudi zaupala sem, da mi bo prišlo naravno, kako dojiti, ter da se bova z novorojenčkom lepo priklopila. Že v porodnišnici pa se je pokazal problem, ker je sinko imel priraščen jeziček in se ni znal priklopiti. Ker sem želela stimulirati prsi, da bo prišlo mleko, ki ga ob porodu še ni bilo, sem po nasvetu porodnišnične babice začela uporabljati nastavek. Nastavek nama je sicer pomagal in sinko se je lepo dojil, lepo je pridobival na teži. Flaško smo dali samo ponoči, da je prej nazaj zaspal. Podjezično vez so sicer v porodnišnici tretji dan spodrezali, da je bila krajša. Ko pa sem se po 10 dneh odločila nastavek odstraniti, se je pokazala problem, da sinko ne zna zagrabiti zize brez tega. Za pomoč sem prosia svetovalko Anjo, ki me je obiskala na domu. Pokazala mi je prave prijeme ter mi svetovala glede stimulansov o povečanju tvorbe mleka. Oboje mi je zelo prav prišlo, saj sem zaradi nastavka začela doživljati stisko, ker mi je med dojenjem stalno padal z zize in se otrok ni mogel normalno dojiti. Z Anjinimi srčnimi nasveti in strokovno podporo sva se sčasoma odvadila od nastavka. Je pa Brin zelo trmast otrok, kar se je pokazalo že v zgodnjem obdobju, in tudi sprememb ne mara, zato je trajalo malo dlje, da vsa se odvadila. Z Anjino pomočjo sem ohranjala zaupanje, da nama bo uspelo. Obenem sem čutila manjšo stisko ob tem izzivu. Anja je super punca in svetovalka in rada jo še kdaj prosim za nasvet.
  Eva R.

Kaj me odlikuje?


 • Izobrazba, sem magistra zdravstvene nege in certificirana GoDiaperFree svetovalka za manjpleničarstvo in odvajanje od plenic.
 • Izkušnje, sem dvakrat mama in žena,
 • Poznavanje lastnih vrednot; iskrenost, pristnost, igrivost, etičnost, spoštljivost, okoljevarstvo, sočutje, radodarnost.


Strokovna izobrazba

Za pridobitev naziva mag. zdr. nege sem leta 2020 zaključila 5 letni bolonjski študij Zdravstvene nege na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani. Magistrirala sem z naslovom Podpora novorojenčku v domačem okolju pri izločanju in odvajanju ter bila predlagana za Prešernovo nagrado.


Certificirana Go Diaper Free svetovalka za manjpleničarstvo

Željo po poglobljenem znanju, ki ne temelji le na lastni izkušnji sem leta 2020 potešila z izobraževanjem pri Andrei Olson iz Go Diaper Free. Andrea je mednarodno najbolj prepoznana ambasadorka manjpleničarske metode; program mi je dal poglobljeno znanje, uporabne trike, skupnost svetovalk z vsega sveta.Samostojna raziskovalka alternativnih pedagogik

V poplavi pedagoških pristopov me je privabila Montessori pedagogika. Znanje sem poglobljala v programu Dom po meri otroka pri Mojci Košič iz Montessori doma. Preko biodinamičnega kmetovanja se poglabljam v Waldorfsko pedagogiko po Steinerju. Občutljiva prva tri leta življenja pa raziskujem preko PIKLER in RIE pedagogike. Najbližje mi je naravno učenje oz. unschooling. Verjamem v mešanje različnih pedagogik, glede na potrebe vsake posamezne družine.


Sonaravni in trajnostni način življenja

Življenje je darilo vesolja in smrt je darilo življenja. To je pretočila moja maternica in razumevanje, da smo vsi Narava je moje najgloblje spoznanje. Osnova vsega, kar počnem je prav ljubezen in spoštovanje do Narave, Mati Zemlje. Živim na Rodovnem posestvu Naša hiša, kjer se z družino vsakdan trudimo za sočutenejši in prijaznejši jutri tako, da duhovnost živimo v praksi.